assetsassets

Välkommen till
Östgöta Nation

Otroliga förmåner och fantastisk gemenskap!

Få en drömstart på din tid i Lund med oss på

Östgöta Nation

  • Köföreträde till 23:15
  • Medlemsrabatter
  • Exklusiva ÖG evenemang
  • Företräde till biljettsläpp

Skriv in dig hos oss

Vi har öppet vardagar 10-18 under hela inskrivningsperioden, du kan även skriva in dig på lördagar mellan 17-18. Välkommen!

Novischförmän

Vad roligt att du har hittat till Östgöta Nations novischsida. Det är vi som kommer se till att du får den perfekta starten på din studietid i Lund.

Saga Reader
assets

“ Hej, jag heter Saga och är Novischförman på Östgöta Nation. Jag ser fram emot att få träffa er novischer och visa er de bästa sidorna av studentlivet och framförallt ÖG. ”

Saga ReaderNovischförman HT23 - HT24
assets

“ Hej, Wilma heter jag och är Novischförman tillsammans med Saga. Vi har planerat två veckor fyllda med aktiviteter som ska ta er rätt in i gemenskapen hos oss, hoppas vi ses på ÖG. ”

Wilma BergNovischförman HT24 - VT25
Wilma Berg

Vill du också få en studietid fylld av oförglömliga minnen och vänner för livet?

Gå med i Lunds bästa nation
Östgöta Nation!

Vi har öppet vardagar 10-18 under hela inskrivningsperioden, du kan även skriva in dig på lördagar mellan 17-18. Välkommen!

Svaren på de vanligaste frågorna hittar du här nedan, undrar du över något annat gällande inskrivning, medlemskap och novischperioden är du alltid välkommen att kontakta oss. Enklast är att skicka ett mail till [email protected] eller använd kontaktfunktionen på hemsidan.

Vill du få ut ännu mer av ditt medlemsskap?

Bli aktiv och få de bästa förmånerna

  • Gratis inträde till klubbarna
  • Inbjudan till Vieri / Tackfester
  • Inbjudan till Soulangering
  • Lunds bästa gemenskap
Läs mer i vår Facebookgrupp Tjänstemän på Östgöta Nation

Vanliga frågor

Har ni förköp kvar till veckans klubb?

Gå in på STUK och kika om det finns förköp kvar, alternativt maila [email protected] om ni är ett större sällskap.

Jag tappade bort något på klubben, har ni en lost and found?

Kom in på expen och fråga, alternativt maila [email protected]

Hur skriver jag in mig?

Under de första veckorna av varje termin har nationerna inskrivningsperiod. För att bli medlem är du varmt välkommen att svänga förbi nationen 10-18 vardagar samt 17-18 på lördagar och skriva in dig hos oss. Du behöver en legitimation och ett registreringsintyg och är det några problem hjälper våra förmän gärna till.

Jag missade inskrivningen men vill fortfarande bli medlem, hur gör jag?

Inga problem! Efter inskrivningsperioden är över hjälper vi gärna till att skriva in dig under våra expeditionstider, 12-13 på vardagar samt 17-18 torsdagar och lördagar. Har du av någon anledning svårt att ta dig till nationen när inskrivningsperioden är över kan vi även skriva in dig digitalt. Då mejlar du [email protected] tillsammans med en bild på ditt ID och registreringsintyg.

Jag är medlem i en annan nation, kan jag bli medlem hos er ändå?

Är det din första termin i Lund så kan du byta nation hur många gånger du vill. Om du inte är ny medlem i studentlund, utan varit medlem i nation tidigare terminer kan du byta nation innan du har betalat din terminsräkning. Vill du ha hjälp med detta är det bara att du svänger förbi nationen under expeditionstider 12-13 på vardagar samt 17-18 torsdagar och lördagar, eller mejlar [email protected]

Jag har betalat fakturan till studentlund, kan jag byta nation ändå?

Tyvärr inte. Du kan bli stödmedlem hos oss, och få ta del av liknande förmåner. Ett stödmedlemskap kostar 100 kr, och du får företräde i kön, företräde vid biljettsläpp, möjlighet att köpa fler biljetter vid biljettsläpp och du får gå på våra interna sittningar.

Vad är skillnaden mellan en kår och en nation?

I Lund har kårerna i uppgift att bevaka studenternas intressen gentemot universitet. Medan kårerna bedriver studiebevakande verksamhet bedriver nationerna studiesocial verksamhet. Det är alltså nationerna som erbjuder klubbar, pubar, luncher, baler, och annan social verksamhet för studenter utanför studierna.

Jag har en annan fråga, hur kommer jag i kontakt med er?

kontaktssidan kommer du i kontakt med oss! Du är också alltid välkommen förbi nationen under expeditionstider, 12-13 på vardagar och 17-18 på torsdagar och lördagar.