Verksamheten

Klubbar

22:30 - 02:00
Varje lördag
Torsdag, jämna veckor
Boka förköp genom att maila [email protected]

Downtown

Torsdagar jämna veckor är det Downtown. mellan kl 22:30 och 02:00 levereras dansvänlig mainstreammusik med inslag av hiphop och RnB. Innan klubben drar igång har vi alltid sittning för upp till 110 personer. Perfekt för tentafesten, födelsedagsfirandet eller en fest med korridoren.

Förköp släpps måndagar 12:00

assets

Digitala FörköpDowntownSunsetNu direkt i STUK

Våra förköp släpps varje vecka direkt i STUK appen så att du får allt samlat på ett ställe!

assetsFörköp till klubbarna

Siste April

Vårens höjdpunkt, vårt årliga firande av Siste April! Efter det traditionella hänget i stadsparken öppnas vår innergård upp för konsert och dagsfest. På kvällen öppnar vi vår klubb, där man kan fortsätta festa natten lång.

Första Maj

Nationens firande av första maj och att våren äntligen kommit, vårterminens finaste tillställning på Östgöta Nation. En intern fest endast för medlemmar.

Julfesten

Den årliga avslutningen på höstterminen, som anses vara en av våra mest älskade fester. Glögg, julbord, presentutdelning, mistlar och dans är stående inslag. Tomten kommer- kommer du?

Fest Filbyterium

I höst är det äntligen dags igen för vår alldeles egna bal, Fest Filbyterium Lundense! Efter ett års väntan så slås dörrarna på AF-borgen äntligen upp igen för en kväll av god mat, fantastisk underhållning, sång och dans.

Balen firas till minne av den store vikingen och östgöten Folke Filbyter. Historien lyder att Folke tröttnade på krig och plundring och istället slog sig ner i Östergötland, där han visade sig lika skicklig med plog och harv som med svärd och båge. Man skulle kunna säga att det var han av våra fäder som bröt bygd och gjorde vårt fagra Östergyllen just så gyllene av vajande säd som det är idag. Så här skriver Oscar Levertin i en recension 1905 i Ord och bild: ”Folke Filbyter, det är bondekulturens, jordbrukets äldste. Intet namn nämnes på hans föräldrar; det talas blott om hans avkomma. Själv förefaller han som en jordens egen son, en autochthon Adam, som brutit bygd och röjt väg, som sått och samlat, och från vilkens gestalt av hård, sniken stamfader, med en folkklass’ drag snarare än en individs, en hel kedja av ättlingar stamma, krigare, jarlar, riddare och konungar. Sannerligen, den saga, som vår svenske Snorre nu mitt i vår moderna, om det förgångna så glömska tid tagit sig för att berätta, är den äldsta av alla svenska sagor. Folke Filbyter, det är upphofvet och begynnelsen till Sverige.”

I över 60 år har Fest Filbyterium Lundense varit en av årets stora höjdpunkter på Östgöta Nation. Detta år är inget undantag. Så damma av högtidsdräkten, sångboken och stämbanden, för den 12:e oktober blir det bal på slottet. Vi ses väl där?

Punschfesten

Äntligen är det dags igen för Östgöta Nation att fira punschen under den traditionsenliga Punschfesten!

Varje höst intar nationen AF-borgens Källarsal för en trerätters middag med traditionell ärtsoppa och punsch som huvudnummer. Punschen har länge haft en kär plats på Östgöta Nation och tillägnats en fest nästintill årligen sedan 50-talet. I Punschfestens tidiga dagar beskrevs den som “alls ingen frackfest, utan ganska blöt” - i denna anda välkomnar vi Östgöta Nations medlemmar till en kväll fylld av mat, sång och studentikost vurmande för punschen.

Kalaset avslutas sedan på det traditionsenliga Punschsläppet, där vi tillsammans dansar in på småtimmarna.

Silent Disco

Vad som på senaste åren blivit ett av våra mest populära evenemang, och en väsentlig del av en perfekt termin i Lund. En gång per termin och endast på ÖG. Under Silent Disco får du ett par hörlurar, som du sedan kan ställa in på tre olika kanaler - alla med olika musikstil, och garanterat något som du lär tycka om.

Sångboksgenomsjungningen

Vår årliga genomsjungning av sångboken. Är du trött på att alltid sjunga samla gamla populära visor på alla sittningar? Vi med! Så en gång om året dedikerar vi en sittning till att hitta alla guldkorn i vår fina sångbok. Kom och sjung dig hes med oss!

Tjänstemannafesten

Tjänstemannafesten är en kväll dedikerad till alla våra otroliga tjänstemän och aktiva, som tack för allt hårt arbete och engagemang under terminens gång. Sittningen är precis som en tackfest gratis, men har en något finare utformning. Klädkod under kvällen är mörk kostym, och vi bjuder på trerätters, underhållning och trevliga utmärkelser.

Tandem

Ett fartfyllt äventyr på två hjul du inte får missa! Tandem äger rum de vårar som Lundakarnevalen inte hålls. Under Tandemstafetten åker vi tillsammans buss upp till Göteborg, för att sedan köra en traditionsenlig stafett på tandemcykel tillbaka till Lund. Stafetten har (sporadiskt) gått av stapeln sedan 1971, och år efter år fortsätter Lunds nationer och studentkårer tävla om vem som trampar snabbast hem igen. Ett måste som Lundastudent!

Maten

Lunch tisdagar och onsdagar
Brunch var tredje lördag
Bakning varje vecka

Brunchen

Under en brunch får du allt du kunnat drömma om till frukost! Våra brunchförmän står redo med allt från pannkakor till avokadotoast, och självklart går det att få tag på mimosas i baren! Brunchen på ÖG är det bästa sättet att starta en lördag!

Var tredje lördag 11:30